Politika

Foto: FoNet

18. 7. 2023. / 10.01

Prva sednica Anketnog odbora za ubistva u Ribnikaru i Mladenovcu

Anketni odbor bi trebalo da utvrdi propuste, i trebalo bi da dobijemo širu sliku, da izvučemo zaključke i preporuke, s obzirom na to da idemo u susret novoj školskoj godini

Prva sednica Anketnog odbora radi utvrđivanja činjenica i okolnosti koje su dovele do masovnih ubistava u Osnavnoj školi "Vladislav Ribnikar" i selima na teritoriji Smedereva i Mladenovca zakazana je za utorak u podne, potvrđeno je iz Skupštine Srbije.

Anketni odbor bi trebalo da utvrdi propuste u obavljanju nadležnosti i preduzimanju odgovarajućih radnji i odgovornosti nadležnih, kao i da predloži mere.

Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) i narodna poslanica Marinika Tepić očekuje da će Anketni odbor, povodom masovnih ubistava u Ribnikaru i Mladenovcu, utvrditi sve ono što nije moglo da se utvrdi u plenumu.

“U plenumu se sve svelo na predstavnike vlasti koji su sve vreme tvrdili da sistem nije zakazao. Mi sad želimo da čujemo i predstavnike policije, tužilaštva, REM, ovih problematičnih medija, struke i eksperata", izjavila je Tepić.

Kako je objasnila, trebalo bi da dobijemo jednu širu sliku, da izvučemo zaključke i preporuke, s obzirom na to da idemo u susret novoj školsoj godini.

"Ona počinje za manje od 50 dana i ne možemo u nju krenuti kao da se ništa nije dogodilo. Ideja je da se zasedanja ovog anketnog odbora ne poklapaju sa sednicama Skupštine Srbije, da imamo prenose uživo i na sajtu parlamenta, ali i na RTS. Svakako ću insistirati na tome," izjavila je Tepić.

M.J.

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com/

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu