Hronika

Foto: Printscreen/RSE

5. 5. 2023. / 6.12

Pucnjava kod Mladenovca: Osmoro mrtvih i preko deset ranjenih

Kod Mladenovca je ubijeno 8 i ranjeno više od 10 odoba. Za napadačem koji je pucao iz automatskog oružja traga više stotina pripadnika specijalnih jedinica policije. Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić govorio je o „terorističkom aktu“. Za napadačem je raspisana poternica

Prve informacije o pucnjavi kod Mladenovcu, u kojoj ima mrtvih i ranjenih, počele su da pristižu juče nešto posle 23 časa.

RTS javlja da je napadač U. B. star 21 godinu u selu Dubona nakon svađe počeo da puca iz automatskog oružja. Pucao je navodno i u selima Malo Orašje i Šepšin.

Policija je pokrenula akciju ”Vihor” i počela opsežnu potragu za ubicom. Angažovano je oko 600 pripdnika specijalnih jedinica policije i helikoptrske jedinice. Na terenu su pripadnici Specijalne antiterostičke jedinice (SAJ) pod punom opremom, kao i Žandarmerija. Za U. B. je raspisana poternica.

Ministar policije Bratislav Gašić je pucnjavu kod Mladenovca nazvao "terorističkim aktom“.

Informacije o smrtonosnom dogašaju su još uvel konfuzne. Neki mediji izveštavaju da je napadač u Duboni ubio mladog policajca koji je pokušao da ga zaustavi i njegovu sestru, da je nasumično pucao po školskom dvorištu gde je i ranio više osoba, da je napadač bio poznat kao problematičan i da je iz sela Donja Dubona.

Kako RTS nezvanično saznaje, otac osumnjičenog za napad u okolini Mladenovca je vojno lice.

U toku je opsežna pretraga terena. Za napadačem tragaju i helikopteri MUP-a s termovizijskim kamerama.

Reporteri portala Nova S javljaju da je U. B. krenuo od Dubone da puca i da je obišao još dva sela. Policajac koji je pokušao da ga zaustavi i urazumi navodno je tek bio završio za policajca u Kamenici.

U smederevsku bolnicu je primljeno više ranjenih ljudi.

 

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu