Vesti

Romi odbijaju da žive civilizovano: Aleksandar Šapić

Foto: Tanjug

12. 10. 2022. / 21.28

Šapić deli vaučere: Samo za prodavnice sponzora vaterpolo kluba

Jedna od blagodeti koju će Beograđani osetiti zahvaljujući rebalansu budžeta i promenama u GSP-u, su vaučeri za sportsku opremu. U koaliciji „Moramo“ tvrde da će oko dve milijarde dinara koje su odvojene za ovu namenu, Šapić dodeliti bez tendera firmi Sport Vision

Beograđani će vrlo brzo osetiti velike promene i benefite od rebalansa budžeta, a jedna od njih je novčana pomoć roditeljima putem vaučera, najavio je nedavno gradonačelnik Aleksandar Šapić nameru da svako do 18 godina, kao i zaposleni u obrazovnom sektoru u Beogradu, dobije vaučer kojim će moći da kupi sportsku opremu.

Vrednost tih vaučera je dve milijarde dinara.

"Zahvaljujući novcu koji budemo uštedeli i dobili od toga što će građani biti zadovoljniji prevozom, pa će početi u većoj meri da ga plaćaju, dobićemo druge dobre stvari za njih, kao što su ovi vaučeri“, rekao je takođe o tome.

Odbornik grupe "Moramo“ u Skupštini grada Beograda Miloš Baković Jadžić izjavio je danas da "prema saznanjima kojima raspolažu, gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić planira da novac za vaučere za kupovinu sportske opreme dodeli bez tendera kompaniji Sport Vision putem direktnog pregovaračkog postupka".

"Vlasnik kompanije Sport Vision je dugogodišnji saradnik gradonačelnika. Ova kompanija je sponzor Vaterpolo kluba Novi Beograd koji je osnovao Aleksandar Šapić dok je bio predsednik opštine Novi Beograd“, naveo je Baković Jadžić. On je rekao da je u dodeli vaučera problematično i to što se oni dodeljuju svima, bez obzira na imovinski status.

"To znači da istu količinu novca dobijaju i najsiromašniji ljudi, kojima je svaki dinar od ogromnog značaja, i najbogatiji kojima ovaj vid pomoći nije potreban. Time se po ko zna koji put pokazuje da vladajuće strukture nemaju nameru da se bave nejednakostima u glavnom gradu, da ih ne zanima blagostanje naših najsiromašnijih sugrađana i da rasipaju naš novac“, istakao je Baković Jadžić. Smatra da ukoliko su sredstva već opredeljena za vaučere, onda građane i građanke Beograda ne treba uslovljavati kako da troše taj novac i u kojim tačno prodavnicama.

"Mnogim ljudima će ta sredstva značiti mogućnost da namire zaista osnovne potrebe deteta. Ne treba da ih dr Šapić uslovljava da moraju da kupuju sportsku opremu kod njegovih prijatelja“, zaključio je Baković Jadžić.

S.Ć./FoNet

 

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

 

 

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu