Univerzitet

Odbijena žalba: Ministar Siniša Mali

Foto: Tanjug

25. 1. 2023. / 15.36

Senat Univerziteta: Plagijat Siniše Malog ne može da zastari

Senat Beogradskog univerziteta je odbacio žalbu ministra finansija, i potvrdio stav Odbora za profesionalnu etiku da plagiranje ne može protokom vremena da postane moralno prihvatljivo ponašanje

Senat Univerziteta u Beogradu jednoglasno je na današnjoj sednici potvrdio odluku Odbora za profesionalnu etiku o odbacivanju žalbe ministra finansija Siniše Malog kao neosnovane.

Odbijen je kao neosnovan predlog Siniše Malog od 22. avgusta 2022. godine za izmenu odluke Senata o poništavanju diplome o stečenom naučnom nazivu doktora nauka.

Prema onome što je "Danasu“ nezvanično rečeno, žalba Malog usledila je nakon odluke Ustavnog suda kome se takođe žalio.

U obrazloženja Odbora za profesionalnu etiku, između ostalog piše da postupak kao što je plagiranje, koje je u ovom slučaju dokazano, ne može protokom vremena da postane moralno prihvatljivo ponašanje.

Na sajtu Beogradskog univerziteta nema odluke Odbora za profesionalnu etiku koju je Senat potvrdio, novinarima nije dat nikakav pisani materijal, a to telo tokom trajanja postupka u vezi sa doktoratom Siniše Malog nije bilo dostupno za bilo kakvo pojašnjenje.

Podsetimo da je Senat 21. decembra 2021. doneo odluku o poništavanju diplome i dodatka diplome o stečenom nazivu doktora nauka Siniši Malom nakon što je utvrđeno da je on plagirao svoju doktorsku disertaciju.

S.Ć./Danas

 

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

 

 

 

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu