Izbori 2022.

Vlast krade izbore šakom i kapom

Foto: FoNET

3. 4. 2022. / 14.59

Sergej Trifunović o napadu na Grbovića: Evo vam ga mir i stabilnost

Izbori se kradu šakom i kapom. Evo ti ga mir, evo ti ga stabilnost, evo ti ga Vučić

S.P
Bivši predsednik Pokreta slobodnih građana (PSG) i glumac Sergej Trifunović kaže za portal "Vremena“ da ne sprema opozicija izbornu građu već vlast i pozvao ljude da u izađu na izbore.

Prema njegovim rečima napad na Grbovića vidi kao dokaz da je SNS spremna na sve za šta je dokaz prebijanje predsednika PSG-a, krađa i vođenje paralelnih biračkih spiskova.

"Evo ti ga mir, evo ti ga stabilnost, evo ti ga Vučić. Ne znam šta kome nije jasno“.

On postavlja pitanje otkud aktivisti Sprske napredne stranke u prostorijama mesne zajednice. "Sa kojim pravom aktivisti-krimosi SNS-a u prostorima mesne zajednice. Sa kojim pravom bilo koja partija uzurpira te prostorije. Zašto policija ne sme da uđe u mesnu zajednicu?“

Trifunović ocenjuje da aktuelni ministar policije Aleksandar Vulin ne radi ništa po pitanju poslednjih izjava o ubistvu Olivera Ivanovića, ali da građanima govori kako opozicija sprema krađu izbora.

"Vlast krade izbore šakom i kapom. Ne znam šta kome više nije jasno“, zaključio je Sergej Trifunović.

Predsednik PSG-a Pavle Grbović pretučen je ispred glasačkog mesta u Galenici, nakon što je prozvao nekolicinu muškaraca sa kapuljačama na glavi da vode paralelne biračke spiskove. Muškarci su nakon toga pobegli , a jedna grupa utekla je u biračkom mesto.

Na Zvezdari je oko 13h napadnut i član mobilnog tima pokreta Ne davimo Beograd za posmatranje izbora Miloš Vučković. Organizacija CRTA saopštila je da su njeni posmatrači zabeležili više slučajeva fizičkog i verbalnog nasilja na biračkim mestima već u prvoj polovini izbornog dana.

S.P.

 

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

 

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu