Vesti

Iz ubeđenja u politici: Sandra Božić

Foto: Tara Radovanović/Tanjug

6. 9. 2022. / 13.12

Skupštinsko kadriranje: Sandra Božić na čelu Odbora za rad i socijalna pitanja

Poslanica poslaničke grupe „Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve“ Sandra Božić izabrana je danas za predsednicu Odbora Skupštine Srbije za rad, socijalna pitanja, društvenu uključenost i smanjenje siromaštva

Sandra Božić se članovima Odbora zahvalila na ukazanom poverenju: "Nadam se da ćemo i u budućem periodu, a znam da je ovaj Odbor itekako dobro i kvalitetno radio, nastaviti u istom maniru i da ćemo odgovoriti onome što su potrebe građana“. Najavila je da će predložiti formiranje nekoliko radnih grupa.

Za njenu zamenicu izabrana je poslanica poslaničke grupe Demokratske stranke Dragana Rakić.

Odbor za nukleranu bezbednost

Za Sandru Božić šira javnost je saznala kada je ispred Skupštine Srbije sa partijskim kolegom Aleksandrom Martinovićem štrajkovala glađu. Kasnije je bila imenovana za članicu Odbora Direktorata za radijacionu i nuklearnu bezbednost Srbije kojim je predsedavala ministarka kulture Maja Gojković.

Božić je pre toga bila direktorka pančevačkog JKP "Grejanje“, ostavku na tu funkciju je podnela nakon što je ibila zabrana za narodnu poslanicu, pisalo je "Vreme“ u tekstu "Novozadužena za nuklearnu bezbednost Srbije: Poslanica SNS-a Sandra Božić“.

M.N./FoNet

 

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu