Narodna skupština

Saborci: Martinović i Gašić danas u Skupštini

Foto: Printscreen

4. 7. 2023. / 19.12

Skupštinsko zasedanje, utorak: Isto kao prethodnih dana

Sutra će biti nastavljeno zasedanje o smeni Bratislava Gašića, zato što se i danas, kao i prethodnih dana, nije govorilo o tome

Među uvredama i prepirkama na današnjem zasedanju Narodne skupštine, izdvajaju se onaj o školskom uspehu Miroslava Aleksića, i o prebrojavanju dece.

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Aleksandar Martinović napao je poslanike opozicije na današnjoj sednici, a posebno je napao poslanika Vladetu Jankovića.

"Ko je vas ovlastio da budete zastupnici ne roditelja, nego te ubijene dece? pitao je ministar, i nastavio sa vređanjem opozicije navodeći da se "raduje što se desila jedna takva nezapamćena tragedija".

"Ja hranim troje dece, pa šta vi hoćete da kažete da samo vi imate i volite decu? Hoćete da sada nabrajamo ko od vas niti je u braku niti ima decu, nego umesto dece hrani kuče, mače i zlatnu ribicu? Kako vas bre nije sramota", izjavio je Martinović, a onda je počeo da napada Vladetu Jankovića.

"Slušam ovog gospodina koji sabira koliko je opomena koliko kome izrečeno, režimsko dete, dete visokog funkcionera Saveza komunista Jugoslavije, sve je dobio od države", optužio je Martinović Jankovića, a zatim je prešao na poslanika DS-a Srđana Milivojevića.

"Koliko imaš dece da te ja pitam", rekao je Martinović, a poslanici opozicije ministru su poručili da treba da ga bude sramota.

Ministar državne uprave i lokalne samouprave čitao je ocene iz srednje škole narodnog poslanika Miroslava Aleksića.

"Miroslav Aleksić, koji treba da bude novi lider Srbije, završio je srednju školu ovako“, rekao je Martinović i počeo da čita ocene iz srednje škole, podsetivši poslanike na ocene iz indeksa Aleksandra Vučića.

"Građani treba da znaju ko je alternativa Aleksandru Vučiću“, kazao je on i nastavio da čita ocene.

Martinović je rekao i da poslanik Narodne stranke Miroslav Aleksić želi da smeni lidera te partije Vuka Jeremića.

“Ti si novi vođa, treba da smeniš Jeremića, a idealna ti je prilika. Svaki dan besplatan prenos, da optužuješ ljude bez dokaza”, izjavio je Martinović.

Aleksić je rekao da je Martinović dok je bio član Srpske radikalne stranke, pre nego što je ušao u Srpsku naprednu stranku (SNS) i postao ministar, tvrdio da je SNS mafijaška organizacija, nastala od mafijaških i kriminalnih para, čiji su finansijeri biznismeni Stanko Subotić Cane i Miroslav Mišković, i da se "spetljala“ sa liderima Demokratske stranke Borisom Tadićem i Draganom Đilasom.

"Sada ližete ono što ste pljuvali. Kada govorite o bilo čemu i o bilo kome, gledate sebe u ogledalu“, izjavio je Aleksić, obračajući se Martinoviću.

Naveo je i da Martinović prima pet plata – u Beogradu, Rumi, Novom Sadu, Kosovskoj Mitrovici i Ćupriji, gde je držao predavanje u praznoj sali Više medicinske škole.

Inače, kao i prethodnih dana, u Skupštini se vodi rasprava povodom zahteva opozicije za izglasavanje nepoverenja ministru unutrašnjih poslova Bratislavu Gašiću. Zasedanje sa istom temom biće nastavljeno sutra.

S.Ć./Nova.rs/Danas

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

 

 

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu