Region

Foto: Tanjug

16. 7. 2023. / 19.02

Sloveniji su potrebni radnici iz Srbije, dobro plaćaju

Vozači mogu da zarade i do 2700 evra, keramičari 2000 evra, često se nudi i obezbeđen smeštaj, radna viza, a u pojedinim oglasima i stalni posao

Slovenija traži radnike iz Srbije za sezonske i privremene poslove. U brojnim oglasima nudi se i smeštaj, a u pojedinim i stalni posao. Za pojedine poslove, poslodavci ističu da obezbeđuju radnu vizu.

Plate su primamljive.

Kako piše portal Biznis, u Sloveniji vozači mogu da zarade i do 2.700 evra. Potrebno je radno iskustvo u međunarodnom transportu.

Auto-mehaničarima se kod slovenačkih poslodavaca nudi plata između 1.500 i 2.000 evra, a od kandidata se očekuje da zna posao, da ima makar tri godine iskustva u struci i vozačku dozvolu B kategorije.

Keramičari mogu da zarade 2.000 evra, plus imaju obezbeđen smeštaj.

Sloveniji su potrebni i farbari, za poslove lakiranja, farbanja i farbanja u komori. Od radnika se traži vozačka dozvola, a plata za osam sati rada je 1.200 evra.

Traže se i kuriri, magacioneri, prodavci, medicinske sestre, kuvari, a plate su između 1.300 i 1.700 evra.

Veliki broj oglasa jeste za takozvane lakše fizičke poslove: košenje trave, vrtlarske poslove i baštovanstvo, ali sa posedovanjem radnog iskustva. Plaćeni su oko 1.500 evra.

Pomoćnim radnicima na građevini, za koje se čak ne traži nužno iskustvo, u Sloveniji se nudi plata 1.800 evra.

Za tokare, strugare i operatere na cnc mašinama, postoje oglasi u kojima bi radnici dobili ugovor za stalno. Operaterima na cnc mašini nudi se plata do 1.600 evra, a tokarima i strugarima čak 2.000 evra.

S.Ć./Biznis

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu