Politika

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

2. 6. 2023. / 15.37

„Srbija protiv nasilja“: Ko će sve govoriti na protestu

Pored glumaca Svetlane Cece Bojković i Dragana Bjelogrlića, okupljenim građanima obratiće se i voditelji i satiričari Zoran Kesić i Ivan Ivanović

Lista govornika koji će se okupljenim građanima obratiti na petom protestu "Srbija protiv nasilja" u subotu ispred Doma Narodne skupštine dopunjena je novim imenim.

Nakon što je najavljeno da će govoriti glumci Svetlana Ceca Bojković i Dragan Bjelogrlić, list "Danas" navodi da će među govornicima biti i rudar iz Žagubice, kao i sin Stanike Gligorijević, stradale u saobraćajnoj nesreći na naplatnoj rampi u Doljevcu.

Takođe, građanima će se obratiti i voditelji i satiričari Zoran Kesić i Ivan Ivanović.

Na pitanje šta mu je bio motiv da prihvati da govori na protestu, Kesić kaže za Danas da mu je motiv verovatno isti kao i desetina hiljada ljudi koji su na ulicama na protestima protiv nasilja.

Pročitajte još Zoran Kesić: Važno je biti deo talasa koji je krenuo

"Hoću da izađem napolje, da glasno kažem šta mi smeta i da se konsultujem sa komšijama i sugrađanima kako da popravimo ovo društvo, tako da deca požele da nam ostanu u Srbiji", ističe Kesić.

Sličan motiv da prihvati ulogu govornika na protestu ima i Ivan Ivanović.

"Situacija u zemlji je i više nego kritična, a zahtevi građana su opravdani. Došlo je vreme da svi koji se bavimo javnim poslom budemo uz svoj narod", naglašava Ivanović.

Pročitajte još Ivan Ivanović: U ovoj zemlji ništa nije kako treba

Peti po redu protest "Srbija protiv nasilaj" održaće se mesec dana posle tragedije u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar“, zbog čega su građani pozvani da ponesu cvet, kako bi odali počast žrtvama, ali i da spreme poruke za predsednika Aleksandra Vučića.

Početak na platou ispred Doma Narodne skupštine zakazan je za 18 sati, a protestna šetnja će se kretati Bulevarom kralja Aleksandra do Pravnog fakulteta, zatim Beogradskom ulicom do Slavije, nako čega će se ići Ulicom kralja Milana i na kraju se pravi prsten oko zgrade Generalnog sekretarijata predsednika Srbije.

Svako od građana moći će da napiše na kartonu po poruku predsedniku, a na pet, šest punktova oko Predsedništva biće postavljene knjige utisaka u koje će građani moći da ostave te poruke.

B.G./Danas

 

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu