Protest u Beogradu

Protest "Srbija protiv nasilja" . Brankov most večeras

Foto: Tanjug

19. 5. 2023. / 22.26

„Srbija protiv nasilja“: Na Gazeli čekamo ispunjenje zahteva

Tokom petog sata protesta, građani su postavili šatore ispod nadvožnjaka s namerom da ne odu dok se ne ispune svi zahtevi. Procenjuje se da je ovo najmasovniji protest u Srbiji

I most Gazela i auto-put su i dalje bili blokirani za saobraćaj oko 22.30 časa , dakle petog sata današnjeg protesta "Srbija protiv nasilja“ u Beogradu.

Ispod nadvožnjaka postavljaju se šatori.

Poslanik Nebojša Zelenović je medijima izjavio da se neće razilaziti sa mosta Gazela dok svi zahtevi građana ne budu ispunjeni.

"Ovo je pobuna građana. Ovde nema partijskih likova, ovde nisu vođe – samo smo tu da organizujemo. Pozvali smo ljude da ovde ostanu do ispunjenja zahteva. To je ideja, da se ostane ovde", rekla je Biljana Stojković koopredsednica stranke "Zajedno".

Oko 21h bio je blokiran i Brankov most.

Oko 21.30 reporterka Danasa je javila da jer ispred Skupštine još uvek prisutan značajan broj ljudi.

Dobrica Veselinović, odbornik Ne davimo Beograd, kazao je da opozicija neće pozvati građane da izađu na ulice kada bude održan miting SNS-a 26. maja.

Ministar Goran Vesić objavio je na Tviteru "da svako ko blokira saobraćajnice nanosi štetu Srbiji. Kroz naše naplatne rampe godišnje prođe 66 miliona vozila, oko 185.000 dnevno, što donese kroz naplatu putarine zemlji oko 36 milijardi dinara godišnje, a od tog novca se rekonstruišu postojeći i grade novi putevi“, naveo je on.

Danas u Beogradu, nekoliko desetina hiljada građana okupilo se ispred Narodne skupštine na protestu "Srbija protiv nasilja“, odakle su krenuli ka mostu Gazela gde se, kao što smo rekli, još uvek nalaze.

Protesti su mirni. Među prisutnima dominiraju mladi ljudi. Mnogi su u šetnju poveli malu decu i bebe u kolicima.

S.Ć.

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

 

 

 

 

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu