Protest

Foto: Andrej Ivanji

12. 5. 2023. / 19.35

„Srbija protiv nasilja“: Počela blokada Gazele, veliki broj građana u šetnji

Planirano je da blokada traje dva sata

U toku je drugi protest "Srbija protiv nasilja", u organizaciji nekoliko opozicionih stranaka. Kako je i najavljeno, nešto posle 19 časova blokiran je saobraćaj na mostu Gazela u delu Mostarske petlje.

Protestna kolona krenula je preko mosta ka Sava centru u potpunoj tišini. Kraj protestne kolone i dalje je u ulice Knezna Miloša.

Protest je počeo u 18 sati ispred Narodne skupštine

Nakon čitanja zahteva, formirana je protestna kolona na početku ulice Kneza miloša koja je krenula ka mostu Gazela gde je planirana dvočasovna blokada.

Foto: Andrej Ivanji

Bitno je da se ponovo pošalje poruka da je Srbija protiv nasilja, nije bitno da li će se ići do Gazele, već da sve mora da stane, poručili su građani u razgovoru sa reporterkom N1.

Ovaj protest, za razliku od ponedeljka, predvode građani i nose transparent "Srbija protiv nasilja".

Drugi protest "Srbija protiv nasilja", u organizaciji nekoliko opozicionih stranaka. Kako je i najavljeno, nešto posle 19 časova blokiran je saobraćaj na mostu Gazeča u delu Mostarske petlje.

Poslanik Demokratske stranke Srđan Milivojević rekao je učesnicima protesta "Srbija protiv nasilja" da će članovi parlamenta prvi stupiti na most Gazelu, kako bi se izbegla krivična odgovornost ostalih aktera demosntracija, pošto imaju politički imunitet.
Suprotno uputstvima opozicije, veliki broj građana je blokirao saobraćaj u oba smera.

MUP je obavestio organizatore da je blokada autoputa i mosta Gazela zabranjena i podleže prekršajnoj i krivičnoj odgovornosti i da će pripadnici policije u skladu s tim i regovati.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da policija neće postavljati kordone i da će delovati samo ukoliko budu u pitanju ljudski životi.
Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Foto: FoNet/Marko Dragoslavić

Foto: FoNet/Marko Dragoslavić

B.G./N1

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu