Fudbal

Foto: FoNet

19. 11. 2023. / 17.46

Srbija prvi put na Evropskom prvenstvu u fudbalu

Nerešenim rezultatom protiv Bugarske danas u Leskovcu, fudbalska reprezentacija Srbije obezbedila je odlazak u Nemačku na Evropsko prvenstvo

Fudbalska reprezentacija Srbije prvi put će igrati na prvenstvu Evrope, pošto je danas u Leskovcu, u poslednjem kolu kvalifikacija, protiv Bugarske igrala nerešeno 2:2 (1:0) i zauzela drugo mesto u G grupi.

U dramatičnom raspletu kvalifikacija, Srbije je u jednom trenutku bila nadomak eliminacije, jer je Bugarska vodila 2:1, a u isto vreme je Crna Gora u Budimpešti vodila protiv Mađarske sa 1:0.

Usledio je preokret u Budimpešti, jer je Mađarska postigla dva gola i povela, a potom je i Srbije izjednačila, pa će tako naš nacionalni tim prvi put biti učesnik kontinentalnog šampionata, naredne godine u Nemačkoj.

Srbija je u Leskovcu povela golom Miloša Veljkovića u 17. minutu, da bi Bugarska najpre izjednačila u 59. minutu golom Georgija Ruseva, a deset minuta kasnije i povela pogotkom Kirila Despodova.

Konačan rezultat postavio je Srđan Babić u 82. minutu, a na kraju se ispostavilo da bi Srbija i da je izgubila izborila plasman na EURO, jer je Crna Gora izgubila od Mađarske sa 3:1.

S.Ć./ FoNet

 

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

 

 

 

 

 

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu