Izbori 2023

Foto: FoNet

18. 12. 2023. / 17.49

„Srbiji protiv nasilja“ centar, Naprednjacima periferija Beograda

Lista u čijem nazivu je ime Aleksandra Vučića, pobedila je u 11 opština Beograda, najbolja je bila u Surčinu, a lista Srbija protiv nasilja u šest, a najviše glasova je dobila od Vračaraca

U Beogradu, na lokalnim izborima, lista "Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane“ pobedila je u 11 opština na , a ista "Srbija protiv nasilja“ u šest

Lista u čijem imenu je bio Aleksandar Vučić ostvarila je najbolji rezultat u opštini Surčin, gde je osvojila oko 54,7 odsto glasova, a više od 50 odsto glasova dobila je i u opštinama Sopot, Barajevo i Mladenovac. Slede Grocka, Obrenovac, Zemun, Lazarevac, Rakovica, Čukarica i Palilula.

Lista "Srbija protiv nasilja“ najbolji rezultat ostvarila je u opštini Vračar gde je osvojila 48,43 odsto glasova  (SNS – 26,58%)  a pobedila je i u opštinama Voždovac, Zvezdara, Novi Beograd, Stari grad i Savski venac.

Odbornike u novom sazivu Skupštine Beograda imaće i lista "Mi – Glas iz naroda – Branimir Nestorović“ sa 6,6 odsto glasova, lista koalicije NADA sa osvojenih 6,3 glasova i lista oko SPS sa 5,2 odsto glasova.

Ispod cenzusa, po trenutnim podacima, ostala je lista Nacionalno okupljanje, koju čine Dveri i Zavetnici sa 2,3 odsto glasova.

S.Ć./Danas

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

 

 

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu