Stranačka podrška Aleksandru Vučiću

Foto: Miloš Milivojević/Tanjug

7. 2. 2023. / 10.03

Srpska napredna stranka: Aco Srbine, mi ti se kunemo

Odbori SNS-a iz cele Srbije šalju poruke podrške, vernosti i ljubavi svom predsedniku Aleksandru Vučiću koji neće da popusti pritiscima i ucenama „ni Zapada, ni SPS-a, ni lažnih desničara“, pa bi se zato, promene radi, kandidovao za premijera na vanrednim izborima

Odbori Srpske napredne stranke (SNS) iz Beograda i čitave Srbije šalju saopštenja bezuslovne podrške, vernosti i ljubavi svom predsedniku Aleksandru Vučiću. Naprednjaci "kao i uvek podržavaju svaku odluku predsednika Srbije" i "spremni su da idu na izbore", a "predaja“, naravno, "nije opcija".

"Stojimo uz svog predsednika, spremni da u svakom trenutku odgovorimo na ucenjivanja, bez obzira sa koje strane dolaze. Politika koju vodi predsednik Vučić je politika kojom se razvija i gradi Srbija, sve do sada učinjeno je uvek i samo u interesu građana, a sa tom i takvom politikom Srbija je cenjena svuda u svetu", poruke su koje dominiraju u saopštenjima odbora SNS-a.

Tako "Opštinski odbor Srpske napredne stranke Zvezdara daje punu, jednoglasnu podršku predsedniku Srbije Vučiću. To je čovek koji ume da računa šta je dobro za Srbiju, iako kritikovan, klevetan i vređan, danas ponosno i odlučno, brani i čuva srpski nacionalni interes", prenosi RTS.

A Opštinski odbor SNS-a Rakovica saopštava: "Aleksandar Vučić nije čovek sklon kompromisima kada su interesi Srbije i našeg naroda u pitanju. SNS čvrsto stoji iza svog predsednika i spremna je da u svakom trenutku odgovori na pokušaje ucenjivanja bez obzira sa koje strane dolaze", dok Vračar poručuje da stoji uz predsednika Republike " braneći svaki njegov potez, stav, svaku izgovorenu reč“.

Stranačke kolege u slično intoniranim saopštenjima u porukama podrške ponavljaju Vučićeve izjave da će "Srbija pobediti" i da "predaja nije opcija".

Vučić je u ponedeljak na sastanku vrha SNS-a izjavio da je spreman da ide na izbore kao kandidat za premijera jer neće da popusti pod ucenama ni Zapada, "ni SPS-a, ni lažnih desničara", javile su "Večernje novosti" pozivajući se na izvore iz SNS-a sa jučerašnjeg sastanka partijskih čelnika.

M.N./FoNet/

 

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu