Izbori 2023

Foto: FoNet/Ana Paunković

17. 12. 2023. / 10.44

Srbija protiv nasilja „hitno“ pozvana u MUP: Optuženi da spremaju nasilje

‌Ova vest je potvrđena za "Vreme". Predstavnici Srbije protiv nasilja su preneli policajcima koji su ih pozvali na hitan noćni sastanak da će se, naprotiv, prema njihovim saznanjima, organizovane navijačke grupe okupiti oko mesta gde će tokom dana i večeri biti lideri njihove koalicije, kao i oko zgrada u kojima su smeštene republička i gradska izborna komisija

U subotu kasno noću predstavnici liste “Srbija protiv nasilja" pozvani su na hitan sastanak u MUP, objavila je na platformi X Stranka slobode i pravde. Oni su takođe u toku objavili i snimak na mreži X.

"Na sastanku nam je saopšteno“, stoji u saopštenju, da policija "ima informacije dobijene radom naših, ali i stranih službi, da naša lista sprema nasilne upade u republičku i gradsku izbornu komisiju“.

‌Jedan od prisutnih predstavnika MUP-a je preneo i poruku predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića da će priznati izborne rezultate u Beogradu ako opozicija pobedi.

‌Na pitanja odakle im takve besmislene tvrdnje da opozicija sprema bilo kakvo nasije i kako je moguće da policija prenosi opoziciji poruke Aleksandra Vučića, nisu dobili odgovor.

‌Predstavnici Srbije protiv nasilja su preneli policajcima koji su ih pozvali na hitan noćni sastanak da će se, naprotiv, prema njihovim saznanjima, organizovane navijačke grupe okupiti oko mesta gde će tokom dana i večeri biti lideri njihove koalicije, kao i oko zgrada u kojima su smeštene republička i gradska izborna komisija.

‌Odgovoreno im je da policija nemaju takva saznanja.

‌Srbija protiv nasilja je obavestila je građane da ne sprema nikakve nasilne akcije, jer da je to u suprotnosti sa svime za šta se zalažu.

Poručili su "predstavnicima režima“ da ne pomišljaju da izazovu bilo kakve incidente i ne sprovode bilo kakve aktivnosti kojima bi ugrozili izborni proces na dan glasanja, kao i da su spremni da volju naroda brane svim demokratskim sredstvima.

M.J.

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu