Politika

Sutra nastavak. Sa današnjeg zasedanja

Foto: Tanjug

21. 6. 2023. / 19.52

Sutra nastavak zasedanja: Brnabić najavila da je njena ostavka uvek na stolu

Premijerka rekla na zasedanju Skupštine da neće ispuniti zahtev opozicije da smeni Bratislava Gašića, ministra policije i Aleksandra Vulina, a da može uvek da podnese ostavku. Gašićeva vest da se zna ko je ubio Olivera Ivanovića, je političko opravdanje, kaže Ivanovićev brat

Poslanici Skupštine Srbije završili su sa zasedanjem za danas, a raspravu o predlogu za glasanje o nepoverenju ministru unutrašnjih poslova Bratislavu Gašiću nastaviće sutra.

Pred kraj sastanka, premijerka Ana Brnabić je rekla da neće ispuniti zahtev opozicije da smeni Bratislava Gašića, ministra policije i Aleksandra Vulina, šefa BIA.

"Ne, neću predložiti njihovu smenu. Da završimo sa tim", rekla je ona. Rekla je i da ne može smeni REM zato što ga ona ni ne postavlja.

Brnabić je odgovorila i da je njena "ostavka uvek na stolu".

"Što se tiče moje ostavke, rekla sa sam da je uvek na stolu, samo pristupite da dogovorimo tehničke detalje oko izbora. Čim sa pomenula moju ostavku, evo i vaš kolega se pita zašto izbori. Samo da ne bude posle kada raspišemo izbore da imate proteste da nećete izbore", rekla je ona.

Bratislav Gašić je danas rekao da "tačno znamo ko je ubio Olivera Ivanovića, pod zaštitom je nemačkih organa.“

Miroslav Ivanović, brat ubijenog Olivera Ivanovića, kaže da je ta izjava "političko opravdanje“ i poligon za politički duel.

Ovi podaci "datiraju iz nekih vremena ranije. Ovim slučajem se koristi radi političkih opravdanja ili potkusurivanja“, kaže Ivanović, a prenosi Nova.rs.

"Ako se već raspolaže tom informacijom, zašto se sa njom nije išlo ka porodici ili u javnosti, nego se koristi u parlamentu u nekim duelima, političkim“, rekao je Ivanović.

S.Ć./Nova.rs/Danas

 

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

 

 

 

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu