Izbori 2022.

Udarna trojka Ujedinjene Srbije: Marinika Tepić, Vladeta Janković, Zdravko Ponoš

Foto: Screenshot

2. 2. 2022. / 12.56

Tepić, Ponoš, Janković: Zajedno do pobede

U sredu u podne Ujedinjena Srbija je predstavila trojku koja će je predvoditi na parlamentarnim, predsedničkim i beogradskim izborima 3. aprila 2022. godine: prvu na listi za parlamentarne izbore Mariniku Tepić, predsedničkog kandidata Zdravka Ponoša i kandidata za gradonačelnika Beograda Vladetu Jankovića

U sali Medija centra na Terazijama osetila se atmosfera odlučnosti, poleta i vere, kakve u opozicionim redovima nije bilo u poslednjih 10 godina. Činilo se da je koalicija okupljena oko Stranke slobode i pravde, Narodne stranke i Demokratske stranke dugo tragala za pravim kandidatima, ali da ih je na kraju pronašla.

Tepić je govorila o "mržnji, prinudi i prisili“ na kojoj je utemeljen sistem vladanja Srpske napredne stranke i Aleksandra Vučića. "Danas je u Srbiji ugrožen svako ko slobodno misli“, rekla je Tepić i ponovila ono što stalno govori: njen cilj je normalna Srbija u kojoj su svi jednaki i ravnopravni i u kojoj funkcioniše pravna država.

Vladeta Janković je rekao da je prihvatio "velikodušnu ponudu“ da ponese listu za Beograd u poodmaklim godinama i pošto je već bio napusto politiku, jer je "takav trenutak da prosto nešto nešto mora da uradi“. "Apsolutno svako ko oseća da nešto nije u redu sa našim životima treba da smogne snage da nešto zajedno promenimo“, poručio je Janković.

U jednom danu je video vest da kvadrat u Beogradu  na vodi košta 10.000 evra i da kasirkama u Maxiju smanjuju plate. "U mom osamdesetogodišnjem srcu je tada nešto puklo“, rekao je Janković.

Obećao je da će sve biti transparentno, da će javno biti dostupan svaki detalj o svemu, da će neki računi morati da se polože i da će pred zakonom odgovarati svako ko je kriv, ako on bude bio na čelu Grada.

Janković je naglasio da će "svaki uspeh opozicionih partnera biti i naš uspeh“, da oni "nisu protivnici, nego saveznici“ i da će ako budu uspeli, zajedno činiti sve da se u Beogradu popravi što je ova vlast uništla.

Zdravko Ponoš je rekao da neko vreme nije davao izjave, jer je čekao da se svi dogovore i da u ovu bitku krenu zajedno, i da je to vredelo čekati.

"Zahvaljujem se strankama i pokretima koji su se dogovorili da idemo zajedno u izbore, zahvaljujem se i mojoj Narodnoj stranci. Njihovo jedinstvo je bilo uslov da prihvatim kandidaturu“, rekao je Ponoš.

Prihvatanje kandidature posmatra kao gest "građanske odgovornosti i dužnosti“.

On želi Srbiju u kojoj vlast ne deli narod, u kojoj se poštuju znanje i poštenje, u kojoj je pitanje zdravlja važnije od profita od litijuma, Srbiju u kojoj će se poštovati zakon, a ne sila i siledžija.

"Tome mogu da doprinesem poštujući Ustav od preambule do zadnjeg člana. Moj cilj je da ujedinim Srbiju, da ona postane kuća za sve nas“, rekao je Ponoš.

A.I.

 

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjuee na www.vreme.com

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu