Napad na Predraga Voštinića

Foto: Marija Janković

14. 9. 2023. / 7.17

U novom broju: Počeli su da nas jure po ulici

Našeg druga Peđu jurili su po kolovozu, brojčano i fizički jači. Pao jeste, ali ustaće. I onda će reći sve što ima da kaže. A do tada, u skladu sa jednim od slogana Lokalnog fronta: odolevaj!

Prema “svedočenju” Nemanje Nj. ispada da je trezan vozač bicikla napao njega jadnog pijanog u “škodi” i skočio mu na šoferšajbnu. Onda su on i drugari pozvali Hitnu pomoć jer su dobri ljudi, a zli Voštinić ih nije udostojio ni odgovora kad su ga pitali kako je. Ne razumemo se mnogo u medicinu, ali možda, baš možda, čovek koji ima povređenu glavu, prelom ruke, čovek kog je automobil upravo bacio preko bankine, nije baš u stanju da ćaska sa sedmoricom jačih i mlađih koji su ga upravo izlomili. Oni nisu znali ko je ovaj užasni čovek, pa se siroti Nemanja Nj. osetio ugroženo kad su aktivisti Lokalnog fronta počeli da se okupljaju ispred policijske stanice u kojoj je kratko zadržan.

Hajde da se setimo samo jednog: kada se to u ovoj zemlji desilo da mediji objavljuju ispovest osumnjičenog za učešće u saobraćajnoj nezgodi? Ako je zaista reč o običnoj nezgodi, zašto se pokreće prorežimska tabloidna mašinerija?

No, ni tu nije kraj. Ko god se od nedelje uveče do danas usudio da na društvenoj mreži X pomene napad na Voštinića, na tog se obruši sva sila botova Srpske napredne stranke. Gadosti koje pišu kreću se u rasponu od politizovanja obične saobraćajke do sumanutih tvrdnji kako je Voštinić bahato vozio bicikl, nije hteo da se skloni i dobacivao vozaču “škode”.

Predrag Voštinić nekom nešto dobacivao u saobraćaju… Ko god je proveo sa Voštinićem makar pet minuta, reći će da je prvi utisak koji taj čovek ostavlja smirenost i stabilnost. A ova novinarka je, radeći svoj posao, sa Voštinićem provela mnogo više od pet minuta, više od pet sati, više od pet dana.

Ne, nema šanse da je Predrag Voštinić nekom nešto dobacivao i ponašao se bahato…

 

Pročitajte ceo tekst Jovane Gligorijević u nedeljniku "Vreme“ od četvrtka (31. avgusta)

Pretplatite se na digitalno izdanje

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu