Vesti

Još jedno ubistvo: Duško Tanasković

Foto: Tanjug

26. 8. 2022. / 12.58

Ubistvo na Pagu: Još jedna recka u obračunu klanova

Žrtva jučerašnjeg ubistva na Pagu je Novljanin Goran Vlaović Goro, član škaljarskog kriminalnog klana. Ubica verovatno nije član Kavčkana, ali je nesumljivo da je likvidacija još jedan mafijaški obračun ova dva klana

U četvrtak je na hrvatskom ostrvu Pag smrtno ranjen crnogorski državljanin Goran Vlaović Goro star 38 godina. Sumnja se da je u pitanju mafijaška likvidacija, s obzirom da je Vlaović, od ranije poznat policiji, bio blizak Škaljarskom kriminalnom klanu. Nedugo nakon pucnjave uhapšen je srpski državljanin Duško Tanasković (28) iz Kragujevca.

Ubica je žrtvi prišao ispred ulaza u noćni klub “Noa” na Kolanjskom Gajcu, blizu popularne plaže Zrće. Kobni metak je ispalio Vlaoviću u potiljak iz pištolja sa prigušivačem. Policija ga je na osnovu opisa svedoka pronašla vrlo brzo, a pronađeno je i oružje.

Vlaović je preminuo ubrzo nakon ranjavanja, u vozilu hitne pomoći.

Ubijeni Goran Vlaović osuđen je 2013. godine na jednogodišnju kaznu zatvora zbog pomaganja u ubistvu Marka P. Vesnića zvanog Buco, jednog od tadašnjih vođa Delija i ranjavanja njegovog kuma Ivana Markovića u Igalu. Zanimljivo je da je u toj likvidaciji Vlaović učestvovao sa braćom Roganović, kasnije visoko-rangiranim članovima Kavačkog klana.

Kada su likvidirali Bucu 2009. godine, još uvek nisu postojali Kavački i Škaljarski klan, već su svi oni bili delovi manjih grupa koje nisu mogli doći do izražaja od klana Darka Šarića. Tako da ni ne čudi što je Vlaović sarađivao sa kasnijim suparnicima, čiji su mu članovi najverovatnije i došli glave.

Vladimir Roganović je ubijen u Beču 2018. godine, dok je njegov brat od strica u eksploziji godinu dana ranije ostao bez obe noge.

Portal RTCG je pisao da se za Duškom Tanaskovićem iz Kragujevca, koji je juče ubio Vlaovića na Pagu, traga i zbog učešča u ubistvu Milića Minje Šakovića u Budvi. Šaković je likvidiran sredinom juna ove godine, a važio je za vođu podgoričke grupe, koja je ogranak Škaljaraca.

Ne zna se da li je Tanasković član Kavačkog klana, ili samo likvidator koga su angažovali u dva navrata. Verovatniji je ovaj drugi scenario.

Zagrebački "Jutarnji list" preneo je kako je advokat Tanaskovića, Vinko Gulišija, rekao da njegov klijent pred policijom neće iznositi svoju odbranu i braniće se ćutanjem.

 

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

 

 

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu