Vesti

Važan svedok: Zoran Jotić Jotka

Foto: Zoran Jovanović Mačak

25. 6. 2022. / 13.33

Ubistvo u Kruševcu: Jotka sumnja da je Zvonko Veselinović naručilac

Ždrokinac je likvidiran po naređenju Zvonka Veselinovića, pretpostavio je kriminalac Jotka iz Kruševca u prisluškivanom razgovoru. Koliko će sudija to uzeti u obzir ostaje da se vidi, ali po dosadašnjem iskustvu teško da će se iko drznuti da krene na bliskog naprednjačkog saradnika sa Kosova

Iz prisluškivanih razgovora između kruševačkog kriminalca Zorana Jotića Jotke i njegovih saradnika, a koji su predloženi kao dokaz na suđenju, može se čuti kako Jotka iznosi sumnje da je ubistvo Dejana Stankovića Ždrokinca naručio kontroverzni biznismen sa Kosova Zvonko Veselinović, prenosi Krik. Jotiću se sudi upravo za naručivanje likvidacije Ždrokinca i njegovog sina.

Prema ovim navodima, Veselinović je naručio likvidaciju iz osvete, jer se po gradu pričalo da je Ždrokinac ubio Gorana Obradovića Sušu 2014. godine. Suša je žario i palio po Kruševcu u vreme dok je Jotkina grupa bila iza rešetaka, a on i Veselinović su navodno i venčani kumovi.

Dejan Stankovic ZdrokinacFoto: printscreen

U prisluškivanim razgovorima Jotka govori sredinom 2018. godine kako je taj što je ubio Ždrokinca “pobegao” i kako sumnjaju da se krije na Kosovu, da ga “Zvonko i ovi čuvaju”. Misle na Stefana Radulca koji je i osumnjičen da je povukao obarač.

Jotka tokom celog suđenja negira da ima veze sa ubistvom, a juče je postavio pitanje u sudnici “zar ovo jasno ne pokazuje da oni nemaju nikakve veze sa ovim”.

Jedan Sušin blizak saradnik je učestvovao u prebijanju Borka Stefanovića u Kruševcu 2018. godine po, kako se sumnja, naređenju Gorana Makragića, takođe kontroverznog kruševačkog biznismena sa kriminalnom prošlošću. Makragić je prema pisanju medija blizak Zvonku Veselinoviću.

U optužnici protiv Jotke stoji da je on naručio Radulcu da likvidira Dejana Stankovića Ždrokinca nagovorivši ga da to mora učiniti, jer će u suprotnom ovaj tražiti osvetu za sina Vojina Stankovića koga je Radulac ubio mesec dana ranije.

Svi optuženi negiraju krivicu, a samo je Radulac priznao da je ubio Vojina, ali tvrdi da je bilo iz samoodbrane.

Specijalno suđenje Jotkinoj grupiFoto: Zoran Jovanović Mačak

Jotka je još od devedestih godina predvodio kriminalnu grupu koja je reketirala biznismene i političare po Kruševcu i okolini. U Beloj knjizi organizovanog kriminala navodi se da se grupa bavila i trgovinom droge i oružjem. Bili su hijerarhijski organizovani, a Jotkina desna ruka je bio Goran Petrović Peta, koji je takođe likvidiran. Tužilaštvo tvrdi da je Jotka naručio ubistvo Ždrokinca upravo zato što je smatrao da je on odgovoran za Petinu smrt.

Jotka je dugo godina proveo u zatvoru, a izašao je 2018. godine da bi ubrzo ponovo bio uhapšen. Njegovo vreme vladanjem Kruševcom odavno je prestalo, smatraju dobro upućeni u tamošnja dešavanja. Sada je i star i polu slep, a njegovih uličnih vojnika odavno više nema.

F.M./Krik

 

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

 

 

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu