Društvo

Panonski mornar: Đorđe Balašević

Foto: Tanjug

15. 1. 2023. / 19.48

Uspomena na Đoleta: Na Bogojavljensku noć

Ovog četvrtka, tri godine od kako je Đorđe Balašević održao poslednji koncert, počeće program „Na Bogojavljensku noć“ s namerom da postane tradicionalni tribjut velikom muzičaru. A sve je počelo slučajno, objavom na fejsbuku

Pre nekoliko dana, Robert Čoban predsednik "Kolor pres grupe“, podsetio je svoje FB prijatelje da će "Sledeće nedelje biti tri godine kako je Đorđe Balašević otpevao svoj poslednji koncert na Bogojavljensku noć 19. januara 2020 u Novom Sadu. Umro je godinu i mesec dana kasnije, 19. februara 2021.“

I pitao ih "kako vam se dopada ideja da svake godine, na Bogojavljensku noć 19. januara pop-pevači iz celog regiona dođu u Novi Sad i na SPENS-u održe Balašević Tribute koncert na kojem bi najveće zvezde, Đoletovi prijatelji i neki novi klinci pevali njegove pesme u njegovu i čast publike koja bi došla to da sluša“.

Čoban je objasnio da ga je inspirisao tribjut Oliveru Dragojeviću u Hrvatskoj,  kad se jednom godišnje okupe izvođači iz celog regiona kako bi čuvali sećanje na njega.

Vrlo brzo je dobio masovnu podršku.

"Objavu sam postavio bez ikakve namere, kao neku ideju pre svega porodici koja je vlasnik autorskih prava i moram da priznam da je to jedan od postova u proteklih godinu dana koji je imao najviše komentara, šerova i lajkova –  99 odsto ljudi je reklo da bi došlo na ovakav događaj",  rekao je Robert Čoban.

Danas je javljeno da će u četvrtak, 19. januara Fondacija "Đorđa Balašević“ održati program "Na Bogojavljensku noć“ u Novom Sadu u Ulici Jovana Cvijića ispred broja 33, gde je porodična kuća Balaševića, i pozvala ljude da dođu i uživaju.

S.Ć./Beta/Dnevnik

 

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

 

 

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu