Vesti

Da se izvini: Miloš Jovanović

Foto: Zoran Žestić/Tanjug

9. 12. 2022. / 19.09

Uvrede lidera Novog DSS-a: Degutantno, mizogino i seksističko poređenje

"Niko vas ne pita za koliko novca biste vi spavali sa svima nama, jer bi to bilo krajnje uvredljivo pitanje, ispod svakog nivoa“, glasio je odgovor Miloš Jovanovića na pitanje novinarke N1 Emine Kovačević kakve bi posledice po privredu Srbije imalo odustajanje od EU

"Niko vas ne pita za koliko novca biste vi spavali sa svima nama, jer bi to bilo krajnje uvredljivo pitanje, ispod svakog nivoa“, rekao je Miloš Jovanović, lider Nove Demokratske stranke Srbije i poslanik koalicije NADA novinarki N1 Emini Kovačević, danas na konferenciji za medije.

Lidera stranke  koja Srbiju ne vidi među članicama EU, Emina Kovačević je pitala  o ceni odustajana Srbije od evropskog puta.

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković najoštrije je osudila ove reči Miloša Jovanovića, ocenjujući da je "upotrebio krajnje degutantno, neprimereno, mizogino i seksističko poređenje".

"Uz sve ograde koje su upotrebljene, izgovoreno predstavlja uvredu žena i diskriminaciju na osnovu pola. Ovakvo poređenje ne bi bilo napravljeno da je pitanje postavio muškarac, pri čemu suptilan način i izneta ograda od postavljenog pitanja ne umanjuje težinu rečenog“, naglasila je poverenica.

Poslanik Zeleno-levog kluba Aleksandar Jovanović je ovakvo poređenje ocenio kao bizarno i javno omalovažavanje.

"Dajemo podršku novinarki N1Emini Kovačević i svim ostalim ženama u medijima koje konstantno trpe omalovažavanja i pretnje", poručio je Aleksandar Jovanović u pisanoj izjavi i rekao da zahteva da se Miloš Jovanović javno izvini novinarki.

S.Ć./FoNet

 

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

 

 

 

 

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu