Rat u Ukrajini

Foto: AP

24. 6. 2023. / 17.34

Vagnerov novac: U kancelariji Progožina nađeno 43,2 miliona evra

Pronađeni novac je bio namenjen za plate boraca, rekao je vođa Vagnera, čiji su plaćenici stigli do Lipetsk regiona 360 kilometara od Moskve. Tokom noći Vagner je preuzeo kontrolu nad Rostovom, a viđeni su i u Voronježu

Tokom racije ruskih bezbednosnih snaga, u kancelariji vođe Vagnera Jevgenija Prigožina pronađeno je 43,2 miliona evra  u gotovini, prenosi britanski Gardijan.

Ruski mediji su objavili da je novac pronađen u kutijama u njegovoj kancelariji u Sankt Peterburgu, a sam Prigožin je, prema pisanju Rojtersa, potvrdio da se u njima nalazi novac za plate borcima i za troškove te formacije.

Mediji prenose i da je guverner Lipetsk regiona, 360 kilometara južno od Moskve, potvrdio da su Vagnerovi plaćenici ušli na teritoriji te oblasti. Vlasti preduzimaju sve neophodne mere da osiguraju bezbednost stanovnika i situacija je pod kontrolom, napisao je guverner Igor Artamonov na Telegramu, ali nije izneo detalje o prisustvu jedinica.

Tokom noći snage Vagnera su preuzele kontrolu nad Rostovom, a novinari Rojtersa videli su vojnike u kamionu koju su prošli pored grada Voronježa, koji je na pola puta do Moskve, kada je na njih pucano iz helikoptera.

S.Ć./FoNet

 

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu