Izbori 2022.

Ništa ne zavisi od njih: Bujanovac, Veliki Trnovac

Foto: FoNet

23. 6. 2022. / 11.21

Veliki Trnovac: Moguće je da će glasati i peti put

Četvrto ponovljeno glasanje u Velikom Trnovcu danas nije počelo, javljeno je oko 11h, prvo zbog telefonske dojave o bombi, a zatim i zbog nesuglasica među članovima biračkog odbora. Crta smatra da će biti novog glasanja

Kako je danas pre 11h javila Crta (Centar za istraživanje, transparentnost i odgovornost) , biračko mesto na kojem je u Velikom Trnovcu trebalo da se glasa četvrti put, nije otvoreno. Članovi biračkog odbora nisu se dogovorili oko podele uloga.

Pre toga, rano jutros, javljeno je da je u školi u kojoj se nalazi biračko mesto, postavljena bomba.

Crta kaže da će se o novom datumu glasanja odlučiti Republička izborna komisija.

Kako navode portal "Bujanovačke“, predsednik biračkog odbora Dejan Menković je izjavio da članovi biračkog odbora iz albanske koalicije ne dozvoljavaju predstavnicima srpskih stranaka da kontrolišu evidentiranje glasača u izvodu iz biračkog spiska.

"Uvid u birački spisak i kontrolu treba da vrše jedan Albanac i jedan Srbin. Albanci ne dozvoljavaju da bilo ko od Srba ima uvid u birački spisak. Oni su seli tu, ne puštaju nikog drugog i zbog toga glasanje nije ni počelo“, kaže Menković.

O ovome je obaveštena Opštinska izborna komisija i čeka se na odluku kako dalje.

Kako kaže, moguće je da se glasanje nastavi.

"Bujanoivačke“ javljaju i da je u Veliki Trnovac stigao funkcioner Socijalističke partije Srbije Veljko Odalović koji razgovara sa članovima biračkog odbora, ali je sastanak zatvoren za javnost.

"Kada vi dođete u najveće albansko selo u Srbiji i dajete takve izjave i pretite ljudima iz PDD da ćete ‘sve sutra da uhapsite’, kao što je to uradio visoki funkcioner SPS Veljko Odalović, jasno je da je namera bila da se spreči održavanje izbora", rekao je predsednik Partije za demokratsko delovanje (PDD) i nosilac liste Koalicija Albanaca doline Šaip Kamberi

Očekivalo se da bi današnje četvrti put ponovljeno glasanje u Velikom Trnovcu moglo da bude i kraj aktuelnog izbornog procesa u Srbiji.

S.Ć.

 

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

 

 

 

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu