Izbori 2023

Foto: Printscreen

13. 11. 2023. / 17.50

Veliko interesovanje Zrenjaninaca za tribinu ProGlas-a

Ispred Zone društvenog dijaloga u Zrenjaninu koji je inicijativa ProGlas izabrala za prvo predstavljanje, čeka veliki broj ljudi

Prvo predstavljanje inicijative "ProGlas“ je u Zrenjaninu, od 17:30 u "Zoni društvenog dijaloga“, ispred koje je mnogo građana koji nisu uspeli da uđu.

Na tribini će govoriti neki od inicijatora ProGlasa – glumac Dragan Bjelogrlić, glumica Svetlana Bojkovič, sudija Apelacionog suda Miodrag Majić, i profesor Pravnog fakulteta Miodrag Jovanović.

Za manje od četiri dana, inicijativu je potpisalo više od 78.400 građana.

Inicijativu "ProGlas“ su pokrenuli Ljubomir Simović, Vladimir Kostić, Ivanka Popović, Miodrag Majić, Miodrag Jovanović, Dragan Bjelogrlić, Vladica Cvetković, Svetlana Bojković, Gojko Božović, Srdan Golubović, Biljana Stepanović, Filip Ejdus i Tamara Džamonja Ignjatović.

U saopštenju piše da će podršku ovoj inicijativi koju građani mogu potpisati na njenom sajtu Proglas.rs, narednih nedelja moći da daju i na tribinama širom Srbije.

"Ovu inicijativu iza koje stoji grupa zabrinutih intelektualaca, a čija je ideja da pozove birače da u što većem broju izađu na predstojeće izbore, podržao je i veliki broj javnih ličnosti“, piše u saopštenju.

"ProGlas“ će u sredu 15. novembra biti predstavljen građanima u Pančevu, u petak 17. novembra u Gornjem Milanovcu, a u ponedeljak 20. novembra u Novom Sadu.

S.Ć./N1

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

 

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu