Vesti

Plan je ozbiljan skandal: Viola fon Kramon

Foto: Tanjug

24. 9. 2022. / 23.27

Viola fon Kramon: Ulazak u EU ne ide preko Moskve

Za Izvestioca Evropskog parlamenta za Kosovo Violu fon Kramon potpisivanje Plana konsultacija ministarstava spoljnih poslova Srbije i Rusije je "ozbiljan skandal" i povod za zamrzavanje pristupnih pregovora u Evropsku uniju

"Ovo je ozbiljan skandal“, prokomentarisala je večeras Viola fon Kramon, izvestilac Evropskog parlamenta za Kosovo potpisivanje Plana konsultacija ministarstava spoljnih poslova Srbije i Rusije za naredne dve godine.

"Usred rata koji besni, ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije potpisuje plan buduće saradnje sa ruskim agresorom. Ili je to možda samo signal za nas da zamrznemo pristupne pregovore u Evropsku uniju, jer ulazak u EU ne ide preko Moskve“, napisala je na Tviteru fon Kramon.

Šefovi diplomatije Rusije Sergej Lavrov i Srbije Nikola Selaković potpisali su juče u Njujorku Plan konsultacija ministarstava spoljni poslova dve zemlje za naredne dve godine. Sudeći po snimku koji je objavilo Ministarstvo inostranih poslova na Tviteru, dokument je, potpisan u prostorijama ruske misije pri UN.

S.Ć./N1

 

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu