Akcija PIO fonda

Foto: J. Mrđa

27. 2. 2023. / 14.34

„Vodič za penzionere“: Najskuplje pismo na svetu

Stranka slobode i pravde (SSP) saopštila je da je najskuplje pismo na svetu, koje je koštalo 780.000 evra i platio ga je PIO fond, poslao predsednik Srbije Aleksandar Vučić penzionerima u Srbiji, kao vid lažne ljubaznosti i neiskrenog poštovanja.

Reč je o Vodiču za penzionere koji je na najskupljem papiru štampan u 1,6 miliona primeraka.

Ako postoji stvarna briga o penzionerima i ukoliko je država trenutno stabilna, stoji dalje u saopštenju SSP-a, kao što tvrdi Srpska napredna stranka, onda treba vratiti otete penzije u periodu od novembra 2014. do septembra 2018. godine, zaustaviti svako dalje povećanje starosne granice za odlazak u penziju, naročito kod žena, i izjednačiti najniži iznos penzije poljoprivrednika i penzija samostalnih delatnosti sa ostalim kategorijama penzionera.

Penzije jesu povećane za 12 odsto, stoji dalje u saopštenju, ali ih prati povećanje cene gasa i struje, dok su osnovne životne namirnice poskupele za više od 50 odsto.

A da stvarno poštuje penzionere, a ne iskorišćava ih i ne manipuliše njima u političke svrhe, vlast bi se pitala i koliko čekaju na lekarske preglede, koliko ih koštaju lekovi, kako uspevaju da se prehrane, kakvi su uslovi u staračkim domovima, ali i koliko boli što većinom ostaju sami jer im deca i unuci odlaze deleko u potrazi za boljim životom.

M.N./FoNet

 

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu