Dijalog između Beograda i Prištine

Večera za dvojicu: Aleksandar Vučić i Miroslav Lajčak

Foto: FoNet/Instagram predsednika Srbije

5. 12. 2022. / 8.49

Vučić prima Lajčaka: Neće u Tiranu, hoće u Tiranu, neće u Tiranu…

Ljut na Evropsku uniju zato što Evropejci „lupetaju“ i zato što su „licemerni“ po pitanju kosovskih problema, predsednik Srbije je prvo gromoglasno bio rekao da neće da ide u Tiranu na samit lidera Zapadnog Balkana sa predstavnicima EU, ali je onda ipak rekao da će da razmisli jer ga toliki ubeđuju da treba da ide. Ispada da mu danas predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine dolazi na noge da ga i on moli da se predomisli

Naljutio se predsednik Srbije Aleksandar Vučić prošlog četvrtka silno na sve te licemerne Evropejce čije "lupetanje“ i "gluposti“ godinama trpi kad god usta otvore o Kosovu za čiju je destabilizaciju, znaju to svi, odgovoran samo Aljbin Kurti. Toliko je bio ozlojeđen da je rekao da neće da ide u Tiranu na samit Zapadni Balkan – EU, pa oni neka vide šta će bez njega.

A onda ga je Ana Brnbić, kojoj bi, premijerki, a ne Vučiću, predsedniku države, i inače tamo bilo mesto, molila da ipak ide jer je važno da ide, a molio ga je prošlog petka i evropski komesar za proširenje Oliver Varhelji, pa će ga danas molititi i specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslav Lajčak da ipak dođe u Tiranu i druži se sa ostalim balkanskim liderima i predstavnicima EU, ma koliko da "lupetali“.

Naravno da ga "mole“, a ne vrše "pritisak“, jer kao što svi znaju ko je kriv za svo zlo na Kosovu, tako svi zanju i da predsednik Srbije Aleksandar Vučić nikada ne podleže nikakvim pritiscima.

Razovaraće u ponedeljak, danas, u 13 časova, Vučić i Lajčak, javlja RTS, a ministar spoljnih poslova Ivica Dačić je izjavio da će Vučić konačnu odluku o svom učešću ili neučešću doneti nakon toga i saopštiti je srpskoj javnosti koja sa zebnjom iščekuje ishod njegovog femkanja.

Premijerka Brnabić, za koju je Ustav lažne države Kosovo isto što bi bio i nekakav "Ustav Karaburme“, ga nagovara da ide u Tiranu i tamo im, svima njima licemernima, sve skreše u lice, jer šta je ona u odnosu na njega, jer samo on, Vučić, i niko kao on, ima kredibilitet da se suoči sa svim tim "licemerjem“.

Da podsetimo, ako je neko zaboravio, zašto se predsednik Srbije toliko naljutio: nakon svega onog sa registarskim tablicama i protestnog izlaska Srba iz svih kosovoskih institucija, Kurti ("teroristički ološ") je predsednika Progresivne demokratske stranke, koja nije Srpska lista, Nenada Rašića ("srpski ološ") postavio za ministra za zajednice i povratak Kosova, što je za Vučića bilo "sramno“, a još sramnije je za njega bilo što iz EU nije stiglo saopštenje da je to sramno.

Ono "ološ" u zagradama su kvalifikacije predsednika Republike Srbije.

A.I./RTS

 

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu