Vesti

I oni će sutra biti u Velikom Trnovcu: Sa konvencije

Foto: FoNet

29. 6. 2022. / 19.35

Zahtev stranke Zajedno: RIK da završi izbore

Nepun dan pre početka petih ponovljenih izbora u Velikom Trnovcu, stranka Zajedno i druge proevropske opozicione stranke i pokreti, reagovali zahtevom RIK-u. Jedina novost na sutrašnjim izborima su kontrolori liste Moramo

"Republička izborna komisija je u obavezi da sprovede izbore u Republici Srbiji i za to prima novac od građana Srbije“ piše u zahtevu koji će stranka Zajedno uputiti Republičkoj izbornoj komisiji (RIK).

Ova reakcija stranke Zajedno stigla je nepun dan pred sutrašnji peti pokušaj da se u Srbiji okonča glasanje za Parlamentarnu skupštinu.

Podsetimo: od 3. aprila kad su u Srbiji počeli parlamentarni i predsednički izbori, na glasačkom mestu broj 6 u Velikom Trnovcu još uvek nisu završeni. Sutra je peti pokušaj. Dok se i tu ne završi glasanje bez primedbi i žalbi, Srbija ne može da dobije Parlament pa samim tim ni Vladu.

Stranka Zajedno zahteva od RIK-a  da "hitno uputi delegaciju dodatnih kontrolora u Veliki Trnovac i obezbedi poštene izbore na ovom biračkom mestu".

Ovaj zahtev RIK-u, podržalo je 39 poslanika. Zahtev su potpisali poslanici Stranke slobode i pravde, Pokreta slobodnih građana, Pokreta za preokret, Sindikata Sloga, Srpske koalicije NADA, Koalicije MORAMO – ZAJEDNO! kao i dva predsednička kandidata – Zdravko Ponoš i Biljana Stojković.

Ranije je javljeno da je za Veliki Trnovac izabran nov Birački odbor. Funkcioner Srpske napredne stranke Milovan Aleksić ponovo je imenovan za predsednika Biračkog odbora.

Novost je što će ovog puta opoziciona lista Moramo imati svoje kontrolore.

S.Ć./FoNet

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

 

 

 

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu