Skupština Srbije

Iza nas je deset nedelja: Neboša Zelenović

Foto; Printscreen N1

5. 7. 2023. / 18.53

Zelenović: Izraelci su uspeli kad su blokirali aerodrom

Za smenu ministra Gašića nisu bili poslanici koji nisu proevropski orjentisani. Nebojša Zelenović najavljuje nove oblike protesta

Poslanici Moramo-Zajedno Nebojša Zelenović i Đorđe Miketić pozvali su građane da se okupe u 17 časova ispred Skupštine Srbije, u vreme glasanja o smeni ministra policije Bratislava Gašića.

Kako je javio N1, ispred Skupštine je bilo nekoliko građana.

Upitan zašto je 61 poslanik podneo zahtev za smenu Gašića, a na upravo završenom glasanju za nepoverenje je glasalo samo 37 poslanika, Zelenović je rekao da su predstavnici onih koji organizuju proteste bili u sali i glasali, dok to nisu oni koji su na primer dobili mač od ministra odbrane, aludirajući na Novi DSS čiji je predsednik Miloš Jovanović nedavno dobio ovo odličje.

Zelenović je rekao da "postoji broj određenih stranka koje nisu leve i levog centra, niti proevropske, nego pripadaju drugim korpusima, ne mogu da odgovaram u njihovo ime. Ovih pet poslaničkih grupa koje učestvuju u borbi sa građanima, bile su tu i glasale su.“

Činjenica da je Aleksandar Martinović danas morao da napusti parlament nakon pritiska opozicije, po Zelenoviću ukazuje da "na isti način mogu da se ispune zahtevi protesta, barem ovi koji se odnose na medijsku sferu“, rekao je Zelenović za N1.

"Iza nas je deset nedelja, Izrarelci su se borili 26 nedelja, na kraju su blokirali aerodrom i na kraju su uspeli, verujem da ćemo i mi uspeti“, poručio je Zelenović.

S.Ć./Danas

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

 

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu