Vesti

Učesnica rušenja režima Slobodana Miloševića: Zorana Mihajlović

Foto: Zoran Petrović/Tanjug

9. 5. 2022. / 13.11

Zorana Mihajlović: Rusija ugrožava Evropu

Ideju o slobodnoj Evropi ugrožava upravo ona zemlja, koja je podnela najveću žrtvu u borbi protiv fašizma. Srbija će nastaviti sa odbranom slobode, ka punopravnom članstvu u Evropskoj Uniji

"Poražavajuće je što ideju o slobodnoj, ujedinjenoj, solidarnoj Evropi danas ugrožava zemlja koja je podnela najveću žrtvu u borbi protiv fašizma“, poručila je potpredsednica Vlade i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović u čestitki povodom Dana pobede objavljenoj na sajtu Ministarstva.

I dalje: "Zbog toga nam je danas svima u Evropi potrebno jedinstvo, kako bismo zaustavili rat i potrebna nam je solidarnost kako bismo pomogli onima čiji je život ugrožen.“

Mihajlović je istakla da su to vrednosti " na kojima počiva zajednica evropskih naroda i koja je temelj Dana pobede nad fašizmom i Dana Evrope“, te da "Srbija pripada redu država koje baštine antifašističke ideje i sa kojima će braniti zajedničke vrednosti, boreći se za očuvanje mira i slobodu".

"Srbija najbolje zna šta znače žrtve, ratovi i stradanje“, napisala je Mihajlović,  jer su Srbi oduvek bili na strani istine, pravde i poštovanja prava, zbog čega su plaćali visoku cenu, ali su uvek iz svih sukoba izlazili podignute glave, kao pobednici".

Izrazila je uverenje da će Srbija "nastaviti sa odbranom slobode i prava svakog pojedinca, poštovanjem vladavine prava i demokratije i da će ubrzano krenuti ka cilju – punopravnom članstvu u Evropskoj uniji".

S.Ć./FoNet

 

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu