Nedelja

Biznis

75 miliona za Viktorija grup

Kompanija Viktorija grup i Međunarodna finansijska korporacija (IFC) potpisali su u četvrtak, 21. februara, ugovor o kreditu od 75 miliona dolara. Ovo je do sada najveći kredit koji je IFC (članica grupacije Svetske banke) odobrila nekoj domaćoj firmi – iznosi oko deset odsto ukupnih investicija ove korporacije u Srbiju u poslednjih desetak godina.

Prema rečima Zorana Mitrovića, direktora Viktorija grupa, aranžman je potpisan na šest godina: najveći deo novca će biti iskorišćen za otplatu kratkoročnih kredita, a kredit će koristiti četiri članice Viktorija grupa – Viktorijaojl, Sojaprotein, Viktorija lodžistik i Fertil. "Imajući u vidu veoma stroge kriterijume IFC-a, veliko nam je zadovoljstvo što smo dobili potvrdu o uspešnosti našeg poslovanja. Odobrenje ovog kredita govori u prilog tome da naša kompanija predstavlja pouzdanog i poželjnog partnera za međunarodne finansijske institucije i investitore", rekao je Mitrović nakon potpisivanja ugovora.

Gi Elena, direktor za proizvodnju, agroposlove i usluge IFC-a za region Evrope, Bliskog istoka i Severne Afrike, izjavio je da IFC zajedno sa kompanijom Viktorija grup radi na povećanju proizvodnje hrane i uljarica u Srbiji. "Ovaj kredit će doprineti sveobuhvatnom poljoprivrednom i ekonomskom razvoju zemlje, pošto Viktorija grup sarađuje sa velikim brojem poljoprivrednih proizvođača", rekao je Elena.

Iz istog broja

Pravosuđe

Politička upotreba klimoglavaca

Tatjana Tagirov

Broj nedelje

0,05

 

Dodela Oskara

Prva dama i „Argo“

Dragana Prica

Novogovor

Kriza poverenja

Milan Milošević

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu