POŠTA

Tri strane blaćenja

"Vinograd, subvencija i politika"; VREME 1001

Ja, Dragan J. Vučićević, kvaziglavni urednik dnevnih kvazinovina "Press", ne pozivajući se na kvazi-Zakon o informisanju, a sve se uzdajući u vašu profesionalnost, najlepše vas molim da u sledećem broju vašeg cenjenog nedeljnika "Vreme" objavite ovo moje pisamce.

Dakle, kolega Žarkoviću, mislim da je u tekstu "Vinograd, subvencija i politika" na novinarski nedopustiv način oblaćen dnevni list čiji sam glavni urednik. Kolega Zoran Majdin dao je bivšem premijeru Zoranu Živkoviću tri pune strane da slobodno kaže sve najgore o "Pressu", a nama, kolegama novinarima, nije omogućio da ni u tri reda kažemo našu stranu priče.

Nekorektno. Navijački. Zlonamerno. Neočekivano od vas i vašeg nedeljnika.

Ne tražim ja, kolega Žarkoviću, da stajete na stranu "Pressa", samo mislim da imam puno pravo da, ovom prilikom, apelujem na vašu profesionalnu savest i zamolim vas za malo više korektnosti i kolegijalnosti.

Da nas je kolega Zoran Majdin pozvao, možda bi nešto novo saznao, možda bi pročitao i video neki dokument na osnovu koga bi umeo nešto konkretnije da priupita gos’n Živkovića. Možda vaš tekst ne bi bio samo pamfletizovana odbrana korumpiranih skotova ovdašnjih.

Eto, samo toliko.

Iz istog broja

Šta ću ja u tom društvu

Milenko Bodirogić

Neću da poverujem

Igor Ranković, Beograd

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu