Ljudi i vreme

Izjava nedelje

»Malo je neučtivo biti još živ, a radio sam u redakciji Politike 1946. godine.«

Puriša Đorđević, reditelj ("Politika")

Branislav Lečić

glumac, jedno vreme aktivan u politici, priča:

"Nisam napustio politiku, ali ne razmišljam da se vratim na mesto ministra. Nikada u politici nisam tražio neki položaj. Biti ministar, predsednik države ili premijer ne pruža mi toliku satisfakciju kao da budem glumac. Politika me zanima samo kao sredstvo ili ambijent u kome se može popraviti kvalitet života. Da doživimo da nam zemlja bude ekonomski naprednija, demokratski sigurna, stabilna. Da srednji stalež stabilizuje našu zemlju jer bez toga nema sigurnosti i smisla ovde raditi, imati decu… U tom pravcu mene politika zanima, a ne da budem ministar. To mi je uvek bilo smešno."

("Blic")


Ana Nikolić,

pevačica, "već neko vreme ide na jednu privatnu nemačku akademiju":

"Ta, da tako kažem akademija, traje godinu dana, i na njoj mogu mnoge stvari iz sveta šou-biznisa da se nauče i usavrše. Usavršavam engleski jezik, a ujedno učim da pričam i nemački. Takođe, na akademiji usavršavam i pevanje koje obuhvata i pevanje opere, a vežbam i ples."

O slikanju, za novine:

"U Nemačkoj ću verovatno imati neke ponude da se slikam za muške magazine, ali polako… još uvek vagam ponude i čekam. Naravno, za koji god magazin da se slikam, na tim fotografijama nikada ne bih bila."

Uskoro će biti u žiriju Nemačkog turističkog filmskog festivala:

"To je festival na kojem reditelji predstavljaju svoje filmove koje su snimili tokom brojnih putovanja. Ja ću biti u žiriju koji odlučuje o tome koji je film najbolji. To je jedan važan događaj kojem prisustvuju samo VIP zvanice."

("Blic")


Ministarstvo zdravlja prosledilo je direktorima zdravstvenih ustanova Poslovni kodeks ponašanja, a u jednom od članova piše:

"Nedopustivo je da zaposleni kritički ocenjuju rad zdravstvene ustanove i pretpostavljene u bilo kojoj prilici, osim na službenim sastancima koji se organizuju u zdravstvenoj ustanovi."

član 64.

Za dame uniforma ne sme biti ni prekratka ni preuska.

Obuća mora biti prilagođena radu u zdravstvenoj ustanovi.

Šminka mora biti diskretna i usklađena sa opštim izgledom.

Kosa i frizura mora uvek biti uredna i umerenih boja.

Nokti moraju da budu čisti i uredni.

Nakit treba da bude diskretan.

član 65.

Gospoda uvek moraju imati čistu i urednu kosu koja je uredno podšišana.

Muški nakit mora biti diskretan.

Muškarci koji nose bradu i brkove treba da posebno vode računa o urednosti ovih detalja.

("Glas javnosti")


N.N.

izvor, otkriva kako je izgledala pobednička proslava Borisa Tadića u jednom beogradskom kafiću:

"Dinkić je doneo šampanjac moet, ali je pio gorki list, dok je Šutanovac počeo sa koka-kolom 2 lajt, pa prešao na brizer. Tadić se osvežio običnom vodom. Iako je ranijih godina na ovakvim slavljima Tadić umeo da se dohvati mikrofona i zapeva, sada je samo odsedeo pola sata i otišao sa suprugom."

("Alo!")


Aleksandra SavićNovaković,

građanka u anketi, odgovara na pitanje da li se ponekad koristi sitnim lažima:

"Naravno, mislim da svi na svetu lažu, pa i sveštenici, ali ja to činim samo ako moram ili da bih na taj način pomogla drugima."

("Alo!")


Nataša Pavlović,

glumica iz Holivuda, "ambasador Slobomira, grada koji su u Republici Srpskoj osnovali njeni ujak i ujna, i veliki patriota, trudi se da svojim američkim kolegama što bolje predstavi Srbiju".

"Moj najveći prijatelj i čovek kom se najviše divim u poslu je Švarceneger. Nekako nas je spojila slična sudbina. Oboje smo deca sa sela, oboje učestvovali na izboru za mis, odnosno mister univerzum i oboje stigli do Holivuda. Mislim da je to razlog njegove bezrezervne podrške koju mi pruža još otkad smo se upoznali na snimanju Terminatora."

("Alo!")


Vladimir Pandžić,

poznatiji kao Klovn Smehuljko, priča:

"Obišao sam i decu Azije koja su tada prvi put videla klovna. Bilo je mučno videti decu koja više nemaju svoj dom, ali smo se veoma lepo zabavili iako ne znamo nijedan zajednički jezik. Pozdravio sam ih sa tradicionalnim klovnovskim pozdravom ‘pabadam-pabadam’. Međutim, pošto to na njihovom jeziku znači hleb, brzo sam smislio novi pozdrav – ‘hangala-hangala’."

("Alo!")


Mile Kitić,

folk-pevač, razmišlja o tome da sledeći duet snimi sa bugarskim travestitom Azizom:

"Bez razmišljanja bih snimio spot sa njim, a jedini uslov je dobra i kvalitetna pesma. Moja supruga je pre dve godine to već uradila."

Da li to može da mu ugrozi reputaciju:

"Svestan sam svoje muškosti i to niko ne može da mi ugrozi."

Da li bi se slikao go: "Nikada ne bih uradio tako nešto, to ne priliči mom karakteru. Ja jesam lud, ali ne toliko. Imam dovoljno obožavateljki i bez skidanja, a mogu tek da zamislim šta bi bilo kada bih se skinuo."

("Pravda")


Zoran Dašić,

frontmen grupe Legende, objašnjava kako to da ih publika i dalje rado sluša:

"Svestan sam da sam imao puno sreće da budem u blizini onda kada je Bog spuštao nebeske stepenice za nekog velikog. Tad sam imao privilegiju da virnem i vidim kako je gore."

("Stil")


Srna Lango,

glumica i majka, "s obzirom da i sama ima neobično ime, da li misli da ime donekle određuje čoveka":

"Nema značajnog i zanimljivog imena bez takvog čoveka. Imena naših sinova su starinska i u trenutku kad smo ih tako nazivali, to nije bio baš običaj. I dalje želim da budu gospoda. Dovoljno neobično u našem vremenu, zar ne?"

Čime ju je suprug Irfan Mensur osvojio?

"Ne mogu da ga seciram. On je moja veza sa onim gore."

("Stil")


Ivana Ejdus,

glumica, uskoro se udaje, voli kuću, ali ne i kuhinju:

"Iako volim da budem kod kuće, ne doživljavam sebe kao domaćicu. Kuhinja jeste savršena, ali meni u njoj definitivno nije mesto. Kuvanje za mene predstavlja ogroman napor: prvo treba otići u nabavku, pa isprljati sto sudova pripremajući hranu, potom još toliko za vreme obroka, a onda, povrh svega, sve to oprati. I u najlepšoj kuhinji na svetu, to je čitav dan. Ne mogu toliko dugo da izdržim na jednom mestu, jer sam žena od akcije."

("Gloria")


Bojana Panić,

top model, "zvezda svetskog formata, devojka koja je ušla u svet glamura, reflektora i kamera, iz beogradskog kafića, gde je radila kao konobarica", kaže:

"Ako sam išta dobro naučila, to je koliko život može da bude težak, kao i da lamentiranje ne služi ničemu. Trpiš, zavrneš rukave i počneš da se boriš. Ja sam Srpkinja, dete ratova: za nas je normalno što imamo ludu volju da se istaknemo i nadoknadimo izgubljeno vreme."

Kako provodi slobodno vreme?

"Galop konja me savršeno opušta. To je neverovatan tretman za lepotu."

("Gloria")


Isidora Bjelica,

književnica, najavljuje svoju "55. i poslednju knjigu":

"Knjiga u stvari treba da ispriča piščeve tajne, a takva je ova moja knjiga. Mislim da je došlo vreme da prestanem da pišem za odrasle i okrenem se pisanju za decu. Moja poslednja, 55. knjiga štampaće se u tačno 1000 primeraka, a svaki primerak ću uručiti lično svakom čitaocu, sa kojim ću porazgovarati o čemu god on bude hteo. Čak ću ostaviti u testamentu da se knjiga ne sme reprintovati ni posle moje smrti. Pisanje za decu će mi doneti jednu novu obavezu i odgovornost da deci pružim najbolje i usmerim ih na pravi put."

("Press")


Suzana Perić,

modna kreatorka i majka dvogodišnje Tifani, o imenu svog deteta kaže:

"Sećam se kad mi je Jelena Maćić rekla: ‘Dobro si se zeznula, Suzana’, a kad sam je pitala kako to misli, objasnila mi je: ‘Dala si joj takvo ime, nisi ni svesna koliku si muku sebi zadala.’ Ipak, moje dete ume da nosi svoje ime. Htela sam da bude posebna i volim tu neku malu iščašenost kod nje, to što nije svakidašnja. Iako to možda nije dobro, zaista ne patim za tim da bude poznata, ali ako to bude htela, pokušaću da je pratim na tom putu."

("Gloria")


Goran Radaković,

glumac, zvezda televizijskog serijala "Vratiće se rode", na pitanje da li je hedonista, kaže:

"Vrhunac svega je uživati u stvarima u kojima uživaju mladi."

("Gloria")

Iz istog broja

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu